Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1966 στο Illinois των Σικάγο, περνώντας την παιδική του ηλικία στις ΗΠΑ. Μετά το Λύκειο,  σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κινηματογράφο στο London International Film School.

Το 1993, η πρώτη του μικρού μήκους ταινία «Τα σκυλιά γλείφουν την καρδιά μου» ένα ασπρόμαυρο νέο-νουάρ φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Blaine L. Reininger από το μουσικό συγκρότημα Tuxedomoon, κέρδισε το πρώτο βραβείο στo Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Μετά από ένα ρεύμα οπτικά συναρπαστικών ταινιών όπως το «Ράδιο Μόσχα» (1995), το «Παλτό» (1996) και το Μαύρο Γάλα (1999), ο Τριανταφυλλίδης σκηνοθέτησε το θρυλικό ντοκιμαντέρ «I Put A Spell On Me» (2001) για τον  Screamin Jay Hawkins με τη βοήθεια του Jim Jarmusch. Έχει δουλέψει μεταξύ άλλων ως ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, λογιστής, DJ, music promoter και ιδιοκτήτης συναυλιακού χώρου.

Με την πάροδο των ετών, ο Νικόλας Τριανταφυλλίδης έχει κερδίσει τη φήμη ενός από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ελληνική βιομηχανία του κινηματογράφου, και ενός  από τους πρωτοπόρους του Ελληνικού New Wave.

Μετά από αρκετά χρόνια σε αυτο εξορία, “Οι Αισθηματίες ” σηματοδοτούν την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στον κινηματογράφο.

Φιλμογραφία

2014 – Οι Αισθηματίες (Μυθοπλασίας)
2001 – Screamin’ Jay Hawkins (Ντοκιμαντέρ)
1999 – Μαύρο Γάλα (Μυθοπλασίας)
1998 – Tuxedomoon, no tears (Ντοκιμαντέρ)
1997 – Το παλτό (TV τηλεταινία)
1995 – Ράδιο Μόσχα (Μυθοπλασίας)
1993 – Dogs Licking my Heart (Μικρού Μήκους)
1992 – Momus, amongst women only (Short)